De ochtend van het bezoek aan Van Geloven staat misschien wel symbool voor waar het bedrijf heen gaat. Er rollen geen kroketten van de band, geen frikandellen, loempia’s of saté. Deze morgen worden er Nacho Cheese Triangels gemaakt, een diepvrieskaassnack die vooral in de Franse en Duitse supermarkten ligt. ,,Deze zijn niet aan te slepen”, stelt Nicole Brants, die als sitemanager verantwoordelijk is voor de productielocatie.

Beslissen aan keukentafel

Want er wordt weer volop geïnvesteerd in de Tilburgse fabriek, stelt Brants, sinds het bedrijf een aantal jaar geleden is overgenomen door McCain. Die Canadese multinational mag dan wereldleider zijn in friet en andere diepvriesaardappelproducten, bovenal is het nog ‘gewoon een familiebedrijf’, stelt Brants. ,,Waar de beslissingen soms aan een keukentafel worden gemaakt.” Ook over het rasechte Tilburgse familiebedrijf Van Geloven dus. ,,Daarmee maken we nu weer echt plannen voor de langere termijn.”

En dat begint in februari al, als er dus 24 uur per dag, zeven dagen in de week snacks gemaakt gaan worden bij het bedrijf op Kraaiven. De groei zit hem vooral in vegetarische en kaassnacks, die Van Geloven onder meer maakt voor Mora en de Vegetarische slager. ,,Maar er is interesse van meer bedrijven. We moeten nu dan ook geregeld nee verkopen, omdat de fabriek gewoon vol zit. Vooral de kaassnacks doen het eigenlijk in de hele wereld goed”, stelt Brants. ,,Maar we hebben bijvoorbeeld ook vegetarische bitterballen. Er worden zelfs veganistische snacks gemaakt, al is dat nog wel ingewikkelder.” De trend is echter onomkeerbaar. Brants: ,,Misschien dat over een paar jaar de helft van onze snacks wel vleesloos is. Nederland loopt in die innovatie ook wel voorop.”

Verder lezen? Klik dan hier om naar Brabants Dagblad te gaan.

Foto gemaakt door: Pix4Profs-Ron Magielse
Geschreven door: Bart Gotink (BD)