Borrelmaatjes® perfecte snacks bij vol terras

Borrelen Terras Horeca Ondernemersverhalen
Ook als je terras bomvol zit, wil je als horecaondernemer je gasten een goede snack serveren. Jan Kuiper, mede-eigenaar van Goesting Urban Bistro in Deventer, heeft daarom gekozen voor Borrelmaatjes®.
Borrelmaatjes® perfecte snacks bij vol terras

‘Chef terras’ is de bijnaam die Jan Kuiper, mede-eigenaar van Goesting Urban Bistro in Deventer, sinds een tijdje draagt. Hij licht toe: “Ik ben altijd in de weer met ons terras: de menukaarten netjes zetten, het meubilair schoonhouden; het moet er pico bello uitzien. Vooral tijdens het opstarten in de ochtend besteed ik er veel tijd en aandacht aan.” Op het terras kunnen zo’n 120 gasten terecht; binnen (het domein van Kuipers dochter Tamara) kunnen circa 60 gasten zitten. Kuiper: “Onze focus ligt op de buitenbeleving. We zitten dan ook aan een prachtig plein, met uitzicht op de fontein. Het terras heeft de hele dag zon, eigenlijk zijn we net een strandtent in de stad.” Maar ook bij slecht weer zitten gasten graag buiten, vertelt Kuiper: “Schermen, parasols en heaters houden het terras comfortabel als het koud of regenachtig is.” 

Genietmomentje  

Welk weertype het ook is, de borrelsnacks zijn altijd populair op het terras. Kuiper: “Die worden altijd veel besteld. In de winter komen ook dezelfde snacks op tafel als in de zomer.” Kuiper ziet weinig trends wat betreft snacks: “We merken wel een licht groeiende vraag naar vegetarische snacks. Maar borrelen en snacken is echt een geluksmomentje waarbij principes even minder aan de orde zijn. Gasten bestellen dan gewoon de snack waar ze zin in hebben.”

De nieuwe borrel- en drankenkaart van Goesting Urban Bistro is zo ontwikkeld dat gasten altijd een goede borrelsnack kunnen bestellen, ook als het terras bomvol zit. “Rond 17 uur is het spitsuur. Door ruimtegebrek in de keuken zijn we gedwongen een beperkt aanbod aan borrelhapjes te voeren. Daarom hebben we gekozen voor snacks die weinig aandacht vragen en toch van goede kwaliteit zijn. Met die wensen kwamen we al snel uit bij Borrelmaatjes®.”  

Afbeelding
Borrelmaatjes

 

Feest

Na corona zijn Borrelmaatjes® geïntroduceerd op de kaart. Kuiper: “Borrelmaatjes® hebben een goede uitstraling en allure; je weet wat je eet. Gasten betalen er misschien iets meer voor dan een doorsnee snack, maar dat vinden ze helemaal prima. Ik vind de mix van de verschillende snack erg leuk, en ze zijn binnen no-time klaar: slechts vier minuten frituren. Mijn eigen favoriet is de mini kaassoufflé van Souflesse, die is zo rijkelijk gevuld!” “Vaak worden ze besteld in combinatie met een portie bitterballen van De Bourgondiër. Dan is het feest!”