Megaveel vega

Vegetarisch Snacken Ondernemen Fastservice Horeca
Vegetarische snacks winnen terrein. Ze belanden niet alleen op het bord (of in het bakje) van de doorgewinterde vegetariër, steeds meer mensen kunnen een goede snack zonder vlees waarderen. Tijd om als ondernemer (nog) eens in het aanbod te duiken.
Megaveel vega

Vega in verschillende versies

Goed om te weten: de ene vega snack is de andere niet. De snacks zonder vlees zijn grofweg in te delen in vijf categorieën: de kopie-snacks, vega kip-producten, vissnacks, groentesnacks en kaasproducten.

Perfecte kopie

De bekendste zijn misschien wel de snacks die een bekende vleessnack kunnen vervangen. Zo zijn er vegetarische bitterballen, kroketten, burgers en frikandellen: snacks die in smaak de ‘originele’ snacks evenaren. Dat assortiment groeit. Was er eerst alleen een draadjesvleesch kroket, nu heeft ook de blokjesvlees croquet van Van Dobben een vegetarisch ‘broertje’. Ideaal voor wie ‘ouderwets’ wil snacken, maar geen vlees wil eten.

Vega met (zonder) kip

Daarnaast zijn er de kip zonder kip-snacks. Vegetarische varianten op populaire producten, zoals de vegan kipkorn. De smaak en structuur zijn hetzelfde, maar de inhoud is geschikt voor wie (een keer) geen vlees wil eten.

Geen vlees, maar vis

Er zijn natuurlijk ook genoeg consumenten die geen vlees eten, maar wel vis. Voor hen is er nóg meer te kiezen. Er zijn immers ook snacks die gevuld zijn met lekkers uit de zee. Wat dacht je van de Mora Zeestick: heerlijke witvis in een krokant laagje, op een stokje? Of van de Mora Fishburger? Garnalenkroketjes? Of de garnaalballetjes van Ad van Geloven (als alternatief voor bitterballen)?

Groente en kaas

Sommige snacks zijn wel vleesvrij, maar hebben geen ‘vega’ imago. Mensen staan er vaak niet bij stil dat ze iets eten dat vegetarisch is: ze bestellen gewoon wat lekker klinkt. Dat geldt voor veel groentesnacks of snacks met kaas. Ook fervente vleeseters zullen bijvoorbeeld genieten van Nacho Cheese bites (zonder dat ze doorhebben dat ze een vega snacks verorberen). Groentesnacks zijn snacks waarin – de naam zegt het al- groenten de hoofdrol spelen. Denk aan tauge loempia’s, vega mini loempia’s, groentekroketten en bamischijven. Bij kaassnacks draait het om –je raadt het al- de kaasvulling. Ook dat assortiment groeit: naast de genoemde Nacho Cheese bites en de traditionele kaassoufflé is er ook de Souflesse: zelfde idee, andere vorm (waardoor de kaas beter verdeeld wordt over de snack) en natuurlijk de kaaskroket.

Breed assortiment

Genoeg te kiezen dus, op vegavlak. En het mooi is: het assortiment wordt steeds uitgebreider. Bij Van Geloven innoveren we continu op het gebied van vegetarische snacks. Zo kwamen het afgelopen jaar al heel wat nieuwe snacks op de markt. Naast de genoemde Van Dobben Vega croquetten zijn er nu ook de Van Dobben Vega bitterballen. 

Vega voor elk moment

Het fijne aan vega snacks, is dat ze dezelfde veelzijdigheid bieden als alle andere snacks. Of je ze nu verwerkt in een lunchgerecht (bij een vegetarisch twaalfuurtje bijvoorbeeld), rond borreltijd naast een drankje serveert of verwerkt in een stevige maaltijdsalade: ze smaken op verschillende momenten en in verschillende bereidingen. Wat denk je bijvoorbeeld van een groentekroket met avocado op toast? Of de Frikandellington’, een (vega) variant op de beef Wellington? Ook altijd lekker: een loaded nacho variant met groentetoppings en huisgemaakte saus.

Waarom vega?

Er zijn dus redenen genoeg om vega ook op jouw kaart een hoofdrol te geven: het aanbod is groot, je kunt er oneindig mee combineren en experimenteren én het sluit aan bij de groeiende behoefte van je gasten: steeds meer mensen gaan bewust minder vlees eten. Als ze in jouw zaak die keuze hebben, is hun keuze voor jouw zaak ook snel gemaakt…

Bekijk hier ons hele vega assortiment! 
Meer tips & tricks over vega