Ondernemer Café De Bakkerij kiest voor ovensnacks

De gasten van Café de Bakkerij zijn groot fan van de ovensnacks op de kaart. Terecht, vindt de eigenaar. Want ovensnacks zijn veilig te bereiden voor elke horecamedewerker. Bovendien is het aanbod van ovensnacks de laatste jaren flink gegroeid én zijn ze net zo lekker als frituursnacks.
Oven en Airfryer snacks

Ondernemer Peter van de Wiel is een echte muziekliefhebber. Toen hij 12,5 jaar geleden Café De Bakkerij in het Noord-Brabantse Zevenbergen overnam van een achterneef, moest muziek dan ook centraal komen te staan in de zaak. “Mensen verklaarden me voor gek, zeker toen ik me daarnaast ook nog specifiek wilde richten op speciaal bier. Maar inmiddels weten mensen van ver buiten Zevenbergen ons te vinden voor de muziek en lekkere speciaal biertjes. We organiseren pubquizzen, een eigen bierfestival en doen ook altijd mee aan grote events, dus we hebben helemaal onze draai gevonden,” aldus de ondernemer. 

Afbeelding
Oven en Airfryer snacks

 

Groter bedieningsgemak

Bij de biertjes adviseert Van de Wiel zijn gasten graag een lekkere snack. Al sinds jaar en dag serveert hij in zijn zaak ovensnacks. Om verschillende redenen verkiest hij ovensnacks boven snacks uit de frituur, vertelt hij: “Het bedieningsgemak van ovensnacks is veel groter. We werken met een klein team en alle medewerkers hebben meerdere taken. Zo moet de bediening ook zelf de snacks kunnen bereiden. Ik vind het veiliger als ze met de oven werken in plaats van met heet vet. Bovendien hoef ik geen frituurvet aan te schaffen; ook fijn. En het aanbod in ovensnacks is steeds diverser geworden. Waren het vroeger alleen de bitterballen; anno nu is de keuze enorm.” Van de Wiel heeft op zijn kaart de Rundvlees Ovenkroket en Ovenbitterbal van De Bourgondiër, Van Lieshout Ovenfrikandel, en de Kipnuggets, Nacho Cheese Bites, Vegetarische Kroket en Crispy Chick’n Strips van Mora. “Stuk voor stuk topsnacks. Dat de korst van ovensnacks minder krokant zou zijn dan van frituursnacks is echt een fabeltje. Onze gasten proeven ook geen verschil.” 

Op heel drukke momenten – bijvoorbeeld met events of op een zaterdagavond – geeft Van de Wiel één medewerker de verantwoordelijkheid voor de snacks. “Zo kunnen we een consistente kwaliteit garanderen. De oven staat continu aan. Dus het is een kwestie van oven open, bestelling erin en op een bonnetje de eindtijd noteren. Voorheen werkten medewerkers weleens met wekkertjes op de telefoon, maar dan vergaten ze soms welk wekkertje bij welke bestelling hoorde. Nu loopt het gesmeerd. En het mooie is: je kunt altijd meerdere bestellingen tegelijkertijd bereiden.”

Afbeelding
Oven en Airfryer snacks

 

Bits & Bites

Om de ovensnacks extra onder de aandacht te brengen, zorgt de Brabantse ondernemer ervoor dat de kaart met ‘Bits & Bites’ standaard op tafel ligt en spoort hij zijn medewerkers aan om steevast te vragen of ze een lekker hapje bij hun biertje lusten. “Vaak vertellen we bij de bestelling dat de snacks uit de oven komen. Sommige gasten zien dat als voordeel, maar voor de meesten maakt het niet uit.” De nacho’s uit de oven zijn al jarenlang een begrip onder de vaste gasten van het café, maar De Bourgondiër Ovenbitterballen zijn de absolute favoriet. Ook de gemende snacks – twaalf stuks – zijn populair. “Die hebben altijd een wisselende samenstelling van verschillende ovensnacks, afhankelijk van wat voorhanden is. We adviseren er een Pauwel Kwak bij, een lekker stevig Belgisch speciaal biertje.”   

De ovensnacks zorgen ervoor dat gasten meer drankjes consumeren, merkt Van de Wiel: “Vaak bestellen gasten eerst een drankje en vervolgens een warme snack. Als die aan tafel komt, bestellen gasten weer een drankje en vaak daarna nóg één. Bij een kaasplankje of een andere koude snacks worden meestal minder drankjes besteld. Hoe dat komt? Geen idee, blijkbaar werkt het zo. Het maakt ook niet uit – we doen er ons voordeel mee!”

Afbeelding
Oven snacks

 

Snacks voor oven- en airfryer

Wil je meer weten over het uitgebreide assortiment van oven- en airfryer snacks die perfect aansluiten bij jouw horecazaak? Bekijk onze thema pagina voor alle details over deze populaire snacks en hoe je ze kunt introduceren in je eigen onderneming!

Alles over oven- en airfryer snacks