Personeel bij Pelle’s goed voorbereid op terrasseizoen

Borrelen Ondernemen Terras Horeca Ondernemersverhalen
Goed geïnstrueerde medewerkers en een optimale routing zijn essentieel voor een succesvol terrasseizoen, weet Roy Spekhorst van Pelle’s. En ook niet onbelangrijk is een mooie borrelkaart met goede snacks.
Personeel bij Pelle’s goed voorbereid op terrasseizoen

Sinds vijftien jaar runt Roy Spekhorst met zijn vriendin Wendy Amweg in Deurningen (Overijssel) Pelle’s, een informeel bier- en eetcafé met feestzalen, ijssalon, en chocolaterie. De zaak biedt plek aan 150 gasten binnen en nog eens 150 gasten buiten. Het terras is een favoriete spot voor een breed publiek, van zakelijke gasten tot families, en van buurtgenoten tot toeristen. 

Jaarlijkse trainingsdag

De voorbereidingen voor het terrasseizoen starten bij Pelle’s al vroeg. “In maart zijn we er al helemaal klaar voor,” vertelt Spekhorst. “We zetten in op een optimale routing, een mooie borrelkaart en goed geïnstrueerde medewerkers. We plannen bijvoorbeeld jaarlijks een trainingsdag voor de terrasmedewerkers. Daarbij komen de basisonderdelen aan bod, zoals goede verkooptechnieken en bestellingen opnemen. Maar we nemen ook samen door hoe je de gastvrijheid hooghoudt als het spitsuur is op het terras. Zaken die mede het succes van het terrasseizoen bepalen.” Speciaal voor terrasgasten ligt dit seizoen bovendien een terras-magazine op de tafels buiten. Spekhorst: “Daarin is onder meer aandacht voor terras-proof gerechten van de kaart. Zo helpen we onze gasten ook te onthaasten.”   

Afbeelding
Op het terras bij Pelle's

 

Creatief tintje

Het grote aanbod aan speciaalbier is één van de trekpleisters van het terras, vertelt Spekhorst: “Daarbij bestellen gasten graag een lekkere snack. De krokante kiphaasjes zijn bijvoorbeeld erg in trek. Ook populair zijn de kippets van Ad van Geloven, geserveerd met een teriyakisaus. We geven zo’n snack graag een creatief tintje, met een saus ernaast die net even anders dan anders is.”

Pelle’s plank

Ook presentatie staat bij Spekhorst hoog in het vaandel: “Een portie bitterballen serveren we bijvoorbeeld per acht stuks op een mooi bordje, geplaatst op een houten plank met kleine bakjes mayonaise en mosterd ernaast.” De bitterballen worden veruit het vaakst besteld van alle items op de borrelkaart. Spekhorst koos daarom voor een bitterbal die écht goed is. Hij licht toe: “Jaren geleden al hebben we gekozen voor de rundvleesbitterbal van De Bourgondiër – nog altijd de koploper onder onze snacks.” Ook geliefd op het terras is Pelle’s plank: een mix van meerdere items van de borrelkaart. Spekhorst: “Op het terras gaan gasten graag voor een lichte en snelle hap, of voor gerechten die ze goed kunnen delen. Pelle’s plank is dan perfect. En ja, uiteraard staat daar ook de rundvleesbitterbal van De Bourgondiër op.”

Afbeelding
Pelle plank