Sauzen en snacks: zo maak je ultieme combinaties

Ondernemen Fastservice Horeca
Bijzondere sauzen in je assortiment zijn een simpele manier om je te onderscheiden. Je geeft een bitterbal een totaal nieuwe smaak als je er, naast mosterd, ook truffelmayonaise bij serveert. En het fijne is: één extra saus geeft je massa’s mogelijkheden. In samenwerking met Remia bieden we 5 smakelijke saus-snack combinaties.
Sauzen en snacks: zo maak je ultieme combinaties

Trendsmaken

Natuurlijk zijn mayonaise, ketchup en curry niet weg te denken uit de Nederlandse snackcultuur. Maar de opkomst van haute friture, loaded snacks en dik belegde broodjes en burgers heeft de behoefte aan andere, bijzondere smaken en verrassende combinaties aangewakkerd. Gelukkig is er genoeg op de markt om aan die trend tegemoet te komen.

Afbeelding
sauspairing

Van Lieshout Bikfrik met Creamy Cheese Style

Kaas erover, altijd goed. Voor veel Nederlanders tenminste. Deze (vegan!) saus van Goudse Glorie is overgewaaid uit Amerika naar ons kaasland en smaakt en voelt als gesmolten kaas. De Creamy Cheese Style kan zowel koud als warm gebruikt worden. De ideale saus bij een hartige snack, zoals de gekruide Bikfrik frikandel van Van Lieshout, maar ook heel lekker over nacho’s of om loaded fries mee af te maken.

De Bourgondiër met truffelmayonaise

Truffelmayonaise is een trend. Daar heeft de haute friture-beweging voor gezorgd. Het geeft elke snack een upgrade en maakt een feest van een dik belegd broodje, een broodje hamburger of salade. Een heerlijke snack-sauspairing is Black Truffle Mayonaise van Remia in combinatie met De bitterballen en kroketten van De Bourgondiër. De hartige en romige smaak van Italiaanse zwarte truffels met de smeuïge vulling van de snack? Kwaliteit plus kwaliteit. Hemels!

Chunky Piccachili met Nacho Cheese Bites

De naam zegt het al: Chunky Piccachili Sauce van Goudse Glorie is een bijzondere, rijkgevulde combinatie van zoetzure piccalilly en pittige chilisaus. De stevige bite van grove stukjes augurk, wortel en ui en het pittige karakter van de saus passen perfect bij kipproducten. Zoals bijvoorbeeld de Mora Kipkorn® of Mora Crispy Chick’n strips. Maar de saus lijkt ook uitgevonden om Nacho Cheese Bites nóg meer body te geven.

Smokey BBQ met Mora Kipkorn®

Ook een saus die bijna elke snack een nieuwe smaaksensatie geeft: de Smokey BBQ Sauce van Remia. Al zeven jaar is dit een hardloper, vooral dankzij de opmars van burgers, hotdogs en grillspecialiteiten. De kruidensaus met authentieke rooksmaak gaat echter ook prima samen met een Kipkorn® van Mora.

Van Lieshout Berehap met Like! Mayo

Wie een beetje kijk op trends heeft, weet dat vega(n) alternatieven nóg belangrijker gaan worden de komende jaren. Ook als het op snacks aankomt. Wil je de gasten die vegan eten of een allergie hebben ook een lekkere saus aanbieden, dan is Like!Mayo of de plantaardige fritessaus van Remia een perfecte optie: het zijn ei-vrije sauzen, 100% plantaardig en vrij van allergenen. Ze dienen bovendien prima als basis voor je eigen vegan knoflooksaus. En belangrijk: ze zijn zo romig, zacht en lekker als je van een fritessaus gewend bent. Daarmee smaakt Like!Mayo net zo lekker bij een Van Lieshout Berehap als bij de veganistische Kipkorn® van Mora voor de vegan gasten!

Download hier een handig overzicht met alle saus en snack combinaties. 

Download hier het overzicht

Ben je nieuwsgierig naar de sauzen van Remia? Bekijk ze hier.