Uit onderzoek van het Nederlands Voedingscentrum blijkt dat steeds meer mensen aan geven flexitarisch te eten: 55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Het aanbod van vegetarische producten en snacks neemt fors toe en dat maakt het voor jullie makkelijker om in te spelen op deze vraag. Door jouw aanbod af te stemmen op gasten die graag iets snacken zonder vlees, zorg je ervoor dat je ook voor deze doelgroep aan de wensen kan voldoen.

Graag helpen we je met een aantal tips om vegetarische snacks te promoten:

PROEVEN = GELOVEN!

  • Proeven = geloven! Laat je gasten eens proeven, zo merken ze dat vegetarisch net zo lekker kan zijn! Start bijvoorbeeld met de Mora vegetarische bitterbal, deze is eenvoudig te samplen en een klein hapje die de eetlust niet bederft. Wellicht kiest men na het proeven de volgende keer wel een keer voor een vegetarische kroket i.p.v. een vleeskroket. 
  • Zet een vegetarische snack in als Maandspecial (bv. de Mora vegetarische draadjesvleesch kroket).
  • Promoot de vegetarische snacks uit jouw assortiment via je social kanalen, zo leren jouw vaste gasten het assortiment kennen, maar daarmee trek je ook een nieuwe doelgroep aan.
  • Serveer je reguliere frikandel met leuke toppings en gebruik deze ook op de vega frikandel (voor meer inspiratie kijk hier
  • Gebruik POS materialen (posters, tafelkaartjes, vitrineschaal) om gasten te attenderen op vegetarisch aanbod. Vraag hier eens naar bij jouw rayonmanager, hij kan je informeren wat er allemaal beschikbaar is. 
  • Heb je de beschikking over een tv of beeldscherm? Gebruik dan narrowcasting om de vegetarische producten aan te prijzen, bewegende beelden trekken altijd meer aandacht. Download hier een van de vele Mora narrowcasting video's.
  • Zet bij je online bestelportaal vegetarisch aanbod onder een apart kopje, zo valt het meer op dan wanneer je het verwerkt op een andere plek. 

Wil je nog meer weten over vegetarisch snacken of over het beschikbare assortiment? Lees hieronder gauw verder

Vegetarisch snacken is de toekomst