Tip 1: Zet groot in op mini snacks

De klant is koning. Maar ook de koning wil wel eens op nieuwe ideeën gebracht worden. Gaan je klanten / gasten altijd voor een kroket of frikandel? Komen er regelmatig mensen in je zaak die niet kunnen kiezen? Of is één snack net te weinig, maar twee snacks per persoon een stap te ver? Laat dan zien wat óók kan: een portie mini snacks bestellen! Een box Borrelmaatjes bijvoorbeeld: die biedt voor elk wat wils, zijn klein genoeg als extraatjes en perfect om te delen. Maak jouw eigen mini snack selectie en zet daar vol op in, met de volgende tips.

Tip 2: Doe slimme suggesties

De klassieke methode is: doe suggesties. Dat is zo simpel als het klinkt: komen er gasten in je zaak om af te halen? Vraag dan of ze er een portie minisnacks bij willen en leg uit waarom dat een supergoed idee is: voor ieder wat extra’s én voor ieder wat wils! Doe dat wel een beetje overtuigend natuurlijk: “Wilt u daar een lekkere portie Borrelmaatjes bij, met een selectie van luxe minisnacks om te delen?” klinkt aanlokkelijker dan: “Had u verder nog iets gewild?”.  Kijk ook naar de grootte van de bestelling: komt er een heel voetbalteam bij je afhalen? Dan is de XL portie mini snacks zo besteld (en die suggestie doe je dus ook). Ontdek hier ons assortiment mini snacks.

Tip 3: Online…

Bestellen jouw gasten vooral online? Ook dan kun je suggesties doen voor mini snacks. Sterker nog: zeker online kun je op verschillende manieren uitlichten. Zet ze bovenaan de menukaart, als tip of bij ‘favorieten’ en laat ze als pop-up verschijnen als mensen een snack willen toevoegen aan hun ‘winkelmandje’. Zorg voor mooie foto’s en een smakelijke omschrijving. En als het een optie is: gebruik cross-selling methodes, waarbij het bestelsysteem direct de suggestie voor jouw mini snacks doet zodra er bijvoorbeeld een portie friet of drie losse snacks worden besteld.

Ook online kun je suggesties doen voor een portie mini snacks.

Tip 4: … En offline in de spotlights

Wat je online doet, kun je in je zaak ook doen. Wil je meer mini snacks verkopen? Moffel ze dan niet weg onder het kopje ‘bites’ of snacks op je (online) menukaart, maar laat ze terugkomen bij de snacks én breng ze onder de aandacht bij je specials en combideals. Laat ze schitteren op je krijtborden en schermen en gebruik POS-materiaal op de tafels. Overal waar ze kijken moeten gasten het idee krijgen: ha, lekker, mini snacks. Herhalen kan geen kwaad. Sterker nog: dat werkt goed.
Bekijk hier onze webshop met mooie promotiematerialen.

Tip 5:  Zet socials in

Maak iets leuks van je mini snacks. Serveer ze op een mooie manier, in grappig servies zoals deze High Fry Borrelmaatjes, met een zelfgemaakte saus of met opvallende servetten en garnering. En gebruik je socials om ze onder de aandacht te brengen bij je gasten. Je kunt het beeld dat je maakt laten terugkomen in verschillende posts (dus ook als je iets post over de openingstijden kun je mensen lekker maken met mini snacks), maar je kunt ook een originele win-actie of ‘vrijdagmiddagborrel-deal’ uitlichten. De kans bestaat dat mensen elkaar taggen. Zo maak je van je mini snacks een unique selling point. En zo een upselling product.

Afbeelding
High fry Borrelmaatjes

Tip 6: Haak in op het borrelmoment 

De klassieke eetmomenten zullen de komende tijd op de schop gaan, geloven horecakenners en –ondernemers. De borrel krijgt een prominentere rol daarin: omdat mensen minder op kantoor komen, worden ‘kantoordagen’ bijvoorbeeld ook op dinsdag gerust afgesloten met een borrel. Maak gebruik van het verschuivende borrelmoment en speel daar slim op in met je mini snacks. Maak unieke deals voor bedrijven die hun ‘dimibo’ bij jou afnemen, of bezorg in het weekend rond vier uur een rondje borrelsnacks bij iedereen in de buurt die voor drie uur bestelt. Zo kun je upsellen met mini snacks!