Vegetarische snacks in de spotlights

Vegetarisch Snacken Fastservice Horeca
Van 7 tot en met 13 maart is het Nationale Week Zonder Vlees. Een mooi moment om je vegetarische snackassortiment én andere gerechten zonder vlees eens onder de aandacht van je gasten te brengen. Met deze tips geef je je vegetarische producten een enorme (bestel)boost.
vegetarische snacks in de spotlights

Tip 1: Breng Zonder Vlees onder de aandacht


Simpel, maar belangrijk: zorg ervoor dat je gasten weten dat je vegetarische snacks en andere vega-varianten in huis hebt! Gebruik social media, promotiemateriaal in en om je zaak én zet snacks zonder vlees centraal op je menukaart. Zien eten, doet eten. En wat je niet laat zien, laten gasten links liggen.

Tip 2: Maak vega voordelig

Ook cliché maar niet minder waar: voordelig maakt nieuwsgierig. En hebberig. Om mensen te laten kennismaken met jouw vegetarische snacks of plantaardige gerechtjes, zou je ze dus eens kunnen presenteren in de vorm van een voordelige ‘superdeal’. Geef gasten bijvoorbeeld de kans om bij hun bestelling vanaf een bepaald bedrag een vegetarische kroket goedkoop of gratis te proberen. Of geef tijdelijk een lekker dessert cadeau bij elke vega-bestelling. Een gegeven (of goedkoop) paard zullen mensen niet in de bek kijken, en in dit geval waarschijnlijk gewoon in de mond stoppen. Ook korting geven of andere aantrekkelijke deals bedenken, zijn voor een korte periode het overwegen waard. Zeker voor flexitariërs, kan dat net het duwtje in de rug zijn om jouw vega-assortiment eens te keuren. En te ontdekken hoe lekker dat is.

Tip 3: Maak zelf de keuze voor je gasten

Wie kiest, wordt gekozen, zeggen ze wel eens. Dat is natuurlijk zeker zo met je menukaart. Wil je aandacht voor jouw vegetarische producten of recepten? Kies dan de beste twee of drie uit en zet die centraal deze week (al dan niet tegen een aantrekkelijke prijs, zie tip 1), als specials of zelfs in een speciale vega-box. Zo maak je het mensen makkelijker om een keuze te maken uit een assortiment dat ze misschien nog niet zo goed kennen én laat je meteen zien hoe verrassend lekker vegetarisch kan zijn.

Tip 4: Verzin een alternatief 12-uurtje

Het twaalfuurtje is een lunchbegrip waar veel mensen warm voor lopen. Logisch: het is comfortfood in drie of vier bedrijven. Dat betekent: niet kiezen uit kroketten óf soep óf ei, maar meestal gewoon smullen van alle drie. En dat voor een fijne prijs. Heb je vegetarische kroketten in het assortiment, dan is het twaalfuurtje dus een perfect concept om die onder de aandacht te brengen. Maak speciaal voor de gelegenheid een bijzonder twaalfuurtje, met die kroketten, vega-soep én speciale sandwich (bijvoorbeeld met eiersalade) die heel populair is, maar niet in het standaard twaalfuurtje zit. Een aantrekkelijke optie. Niet alleen voor deze week Zonder Vlees trouwens.

Tip 5: Maak een culinair kunstwerk van je vegetarische kroketten


Haute friture en loaded fries zijn populair. Topchefs maken de mooiste creaties met ogenschijnlijk simpele snacks en (friet)gerechten. Wil je extra aandacht laten uitgaan naar je vegetarische snacks of gerechten? Doe dan hetzelfde. Ga voor hemelse toppings op je broodje vegakroket of maak van je vegaburger een culinair hoogtepuntje. In de Nationale Week Zonder Vlees kun je er zelfs voor kiezen om dit alléén bij je vegetarische producten te doen, zodat ze éxtra opvallen tegenover je niet-vegetarische kaart. Wie wil er dan niet zo’n klein kunstwerkje van de chef proberen? Bekijk hier verrassende vegetarische recepten.