5 stappen om van je bezorging een succes te maken

Ondernemen Fastservice Bezorging Horeca
Bied jij bezorg- en afhaalmogelijkheden aan? Ga goed voorbereid te werk en bekijk deze 5 stappen voor een succesvolle bezorging.
5 stappen om van je bezorging een succes te maken

Stap 1: Zoekresultaten

Het begint bij het bestellen, allereerst moet je hoog komen in de zoekresultaten van een bezorgplatform om gevonden te worden door je gasten. Door recensies kom je hoger in de zoekresultaten, vraag daarom aan je vaste gasten of ze een recensie willen schrijven. Daarnaast zijn er verschillende tips om je vindbaarheid te vergroten, zo kun je je afstand op een bezorgplatform vergroten, de levertijd op voeren en je gerechten laten zien door middel van foto’s. Hierbij is het van belang dat je foto’s er instagrammable uitzien. Bekijk hier alle tips over hoe je instagrammable foto’s maakt.

Stap 2: Afhaalmenu

Daarnaast moet je ook een afhaalmenu hebben, zodat je kwaliteit kunt leveren en het geschikt is voor bezorging. Maak het jezelf niet te moeilijk en beperk je tot een paar gerechten. Ga voor je populairste snacks en kies daar vegetarische snacks bij, zodat je afhaalmenu voor iedereen geschikt is. Bekijk hier ons vegetarische assortiment. Bereid je afhaalmenu voor, het werk wat al gedaan kan worden zoals sauzen klaar zetten en friet voorbakken kan al gedaan worden. Zo kun jij efficiënt aan de slag met het afhaalmenu. Bekijk hier meer tips over het samenstellen van je afhaalmenu.

Ga voor je populairste snacks en kies daar vegetarische snacks bij, zodat je afhaalmenu voor iedereen geschikt is.

Stap 3: Verpakkingen

Nu heeft je klant besteld en staat het menu klaar voor bezorging. Maar welke verpakkingen zijn hiervoor geschikt. Voor de verpakkingen zijn verschillende tips opgesteld. Zo kun je je garnering apart meegeven zodat je geen slappe salade of taaie crunch krijgt. Verpakkingen zijn niet alleen functioneel maar ze kunnen ook jouw afhaalmenu verrassend uit de hoek laten komen, zo heb je kleurrijke verpakkingen maar kun je er ook een luxe uitstraling aan geven. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Borrelbox, met bijvoorbeeld Nacho Cheese Bites of Borrelmaatjes erin. Lees hier hoe je kunt verrassen met verpakkingen.

Stap 4: Vervoeren/bezorging

Ook tijdens het vervoeren van de snacks moet er op verschillende elementen gelet worden. Zorg ervoor dat de producten kunnen ‘ademen’. Zonder luchtgaatjes in je verpakkingen zullen de producten met een coating zacht worden na een kwartier. Ook kun je speciale thermoboxen gebruiken voor de bezorging, zodat de snacks warm blijven. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je bezorggebied niet te groot is en je nooit meer dan 1 a 2 bestellingen tegelijk bezorgd. Zo zullen je snacks optimaal bij je gast bezorgd worden.

Stap 5: Contactmoment

Bij het bezorgen van je bestelling is het contact met je gast minder aanwezig dan dat ze in jouw zaak staan. Toch moet je het persoonlijke contact niet vergeten. Speel hierop in door je bezorgers instructies te geven, zorg dat je bezorgers hun helm afzetten bij het bezorgen van de bestelling en ze gedag en  ‘eetsmakelijk’ zeggen. Daarnaast kun je ook een persoonlijke boodschap meegeven zoals een kaartje met ‘bedankt voor het bestellen, geniet ervan!’ Je gasten zullen dit enorm waarderen.

Meer weten over bezorging? Klik hier.