Beter voor de keten

Simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We blijven innoveren en ontwikkelen snacks die steeds beter zijn voor mens, dier en het milieu. Dit doen we bijvoorbeeld door steeds duurzamer vlees in te kopen, minder zuivel en ei te gebruiken en toe te werken naar een assortiment dat voor de helft uit vleesvrije snacks bestaat.

Grondstoffen

Keuzes die wij maken op het gebied van de grondstoffen voor onze snacks kunnen van grote invloed zijn op bijvoorbeeld ontbossing, dieren welzijn en uitstoot.

Palmolie

Sinds 2020 zijn al onze producten gecertificeerd volgens het segregated principe van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Dit betekent dat de palmolie die we gebruiken afkomstig is van duurzame bronnen, waarbij rekening wordt gehouden met het behoud van bossen en de bescherming van biodiversiteit.

Naast dat we er voor kiezen om alleen duurzame palmolie te gebruiken willen we ook zo min mogelijk palmolie gebruiken. We streven er daarom naar om 90% van onze grondstoffen die minder dan 5% palmolie bevat geheel palmolie-vrij te maken.

Soja

Sinds 2023 wordt al onze (mono) soja uitsluitend ingekocht volgens het RTRS Mass Balance principe. Dit betekent dat we kunnen garanderen dat onze soja afkomstig is van duurzame bronnen die voldoen aan strenge milieu eisen en sociale voorwaarden. Deze manier van soja produceren houdt rekening met het behoud van de biodiversiteit en het beschermen van belangrijke ecosystemen.

Zuivel

Vanaf 2025 zorgen we er voor dat de zuivel in onze producten voldoet aan de eisen van het Weidemelk keurmerk. Dit houdt in dat de melk afkomstig is van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei kunnen grazen. Zo hebben de koeien voldoende ruimte en bewegingsvrijheid, wat bijdraagt aan het welzijn van de dieren.

Eieren

Vanaf 2025 zorgen we ervoor dat alle eieren in onze producten minimaal van scharrel-ei kwaliteit zijn. Dit houdt in dat de eieren afkomstig zijn van kippen die meer ruimte krijgen, ze kunnen vrij rondlopen in een overdekte ruimte en hebben toegang tot een buitenruimte. Dit is beter voor het welzijn van de dieren.

Verpakkingen en assortiment

Ook ons assortiment en de manier waarop we dit verpakken zullen we ontwikkelen op een manier die beter is voor mens, dier en milieu.

Verpakkingen

Vanaf 2025 zullen al onze verpakking 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn:

  • Herbruikbare verpakkingen kunnen opnieuw worden gebruikt, hierdoor hebben we minder nieuwe verpakkingsmaterialen nodig.
  • Recyclebare verpakkingen zijn gemaakt van materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden, om bijvoorbeeld een nieuwe verpakking te maken.
  • Composteerbare verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar, ze laten geen schadelijke stoffen achter en dragen bij aan de vruchtbaarheid van de bodem.

Door te kiezen voor deze materialen zorgen we er voor dat onze verpakkingen geen onnodig afval veroorzaken.

Afbeelding
Vleesvrije snacks | Van Geloven

Vleesvrij assortiment

We streven er naar om in 2025 minimaal 50% van onze omzet te behalen uit ons vleesvrije assortiment. Om dit te realiseren zijn we bezig met verschillende initiatieven. Zo renoveren we ons bestaande assortiment waarbij kritisch wordt gekeken naar het gebruik van vlees en de mogelijkheid om dit (gedeeltelijk) te vervangen door plantaardige alternatieven. Ook bij nieuwe ontwikkelingen houden we rekening met welke concepten we (deels) als vleesvrij concept in de markt kunnen zetten. Een voorbeeld hiervan zijn onze Mora Empanadas. Hier hebben we twee varianten geïntroduceerd, een met vlees en een zonder.

Ons volledige vleesvrije assortiment vind je hier

Wat betekent “Altijd lekker, steeds beter”?

Beter voor de keten is onderdeel van het MVO beleid van van Geloven: altijd lekker, steeds beter.

Altijd lekker is wat onze klanten van ons gewend zijn. Gewoon, omdat de smaaksensatie boven alles gaat, áltijd. In alles wat we doen staan we voor kwaliteit. We zijn niet voor niets marktleider, want we zijn gewoon de lekkerste. Maar simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We moeten het steeds een stapje beter doen, duurzamere snacks zijn nodig. Met onze positie als snackuitvinder moeten we het verschil maken in de overgang naar andere eiwitbronnen. We willen tenslotte de duurzame snackrevolutie leiden. Dus maken we altijd lekkere snacks, ook voor de planeet.

Naast de pijler Beter voor de keten, doen we dit ook door te werken aan drie andere pijlers: