Beter voor de klant

Altijd lekker is wat jullie van ons gewend zijn. Maar simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. Met onze postitie als snackuitvinder moeten we het verschil maken. We doen geen consessies op smaak en staan voor kwaliteit. We verminderen de hoeveelheid zout en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen die we gebruiken en werken aan betere Nutri-Scores.

Minder zout

Te veel zout eten is niet bevordelijk voor je gezondheid. We werken daarom hard en continu aan het verbeteren van onze recepturen en het zoeken naar alternatieve kruiden en natuurlijke aroma’s, zodat we de smaak van onze snacks kunnen behouden zonder een overmatige hoeveelheid zout te gebruiken. Ons doel is om ons zoutgebruik tegen 2025 met 10% te verminderen (ten opzichte van 2018).

Afbeelding
Van Geloven

Kunstmatige kleur-, geur– en smaakstoffen

We willen het gebruik van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen verminderen en geven de voorkeur aan natuurlijke varianten. We begrijpen dat smaak en presentatie belangrijk zijn, en daarom werken we hard om de vertrouwde smaak, kleur en geur van onze snacks te behouden. We willen dat onze snacks nog steeds lekker en aantrekkelijk zijn, maar dan op een meer natuurlijke en verantwoorde manier. Daarom zullen onze retail snacks vanaf 2025 geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen meer bevatten. Ook in out of home werken we hier hard aan.

Nutri-Score

Sinds 2023 zijn de eerste Mora snacks voorzien van de Nutri-Score. Dit houdt in dat een product negatieve punten krijgt voor ongezonde voedingsstoffen zoals suiker en zout, en positieve punten voor gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. De som van deze punten bepaalt de nutri-score (A t/m E).

Momenteel zijn we bezig met het aanpassen van de receptuur van onze producten - zoals bijvoorbeeld het verlagen van het zoutgehalte - zodat alle Mora snacks een (betere) Nutri-Score krijgen.

Wat betekent “Altijd lekker, steeds beter”?

Beter voor de keten is onderdeel van het MVO beleid van Van Geloven: altijd lekker, steeds beter.

Altijd lekker is wat onze klanten van ons gewend zijn. Gewoon, omdat de smaaksensatie boven alles gaat, áltijd. In alles wat we doen staan we voor kwaliteit. We zijn niet voor niets marktleider, want we zijn gewoon de lekkerste. Maar simpelweg ‘de lekkerste’ zijn is niet genoeg. We moeten steeds een stapje beter worden, duurzamere snacks zijn nodig. Met onze positie als snackuitvinder moeten we het verschil maken in de overgang naar andere eiwitbronnen. We willen tenslotte de duurzame snackrevolutie leiden.

Naast de pijler Beter voor de klant, doen we dit ook door te werken aan drie andere pijlers: