Beter voor de planeet

Simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We blijven innoveren en ontwikkelen snacks die steeds beter zijn voor mens, dier en het milieu. Dit doen we bijvoorbeeld door onze processen te verduurzamen en zo minder CO2 uit te stoten. Daarnaast proberen we minder water te verbruiken en minder voedsel weg te gooien.

CO2-uitstoot

CO2 is een gas dat vrijkomt bij het verbranden van stoffen zoals gas, olie en kolen. Deze gassen zorgen ervoor dat de aarde warmer wordt. Om het milieu te beschermen, moeten we proberen minder CO2 uit te stoten.

We werken hard om de hoeveelheid CO2 die ontstaat bij het maken van onze snacks te verminderen. Een manier waarop we dat proberen te doen, is door meer warmtepompen te gebruiken. Deze pompen gebruiken energie, die anders verloren zou gaan, om de lucht of het water op te warmen of te koelen. Ook halen we warmte uit ons afvalwater.

We zorgen ervoor dat de uitstoot die we nog niet hebben kunnen verminderen, gecompenseerd wordt. In 2030 willen we een reductie van 50% hebben gerealiseerd ten opichte van 2017.

Waterverbruik

Het kost veel energie om water te zuiveren. Om te voorkomen dat er te weinig water is en om minder energie te gebruiken, is het nodig dat we slim en zuinig zijn met hoe we water gebruiken. We hergebruiken ons koelwater en we moedigen onze medewerkers aan om zuinig te zijn met het gebruiken van water tijdens het schoonmaken. In 2025 willen we per ton geproduceerd volume, 15% minder water verbruiken (ten opzichte van 2018).

Voedselverspilling

Het produceren van snacks kost grondstoffen en hulpbronnen, zoals energie, water en land. Door minder voedsel weg te gooien besparen we deze grondstoffen en hulpbronnen. We werken daarom hard aan het verminderen van de hoeveelheid voedsel die we verspillen. We streven ernaar dit met 50% verminderen in 2030 (ten opzichte van 2022).

Wat betekent “Altijd lekker, steeds beter”?

Beter voor de planeet is onderdeel van het MVO beleid van van Geloven: altijd lekker, steeds beter.

Altijd lekker is wat onze klanten van ons gewend zijn. Gewoon, omdat de smaaksensatie boven alles gaat, áltijd. In alles wat we doen staan we voor kwaliteit. We zijn niet voor niets marktleider, want we zijn gewoon de lekkerste. Maar simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We moeten het steeds een stapje beter doen, duurzamere snacks zijn nodig. Met onze positie als snackuitvinder moeten we het verschil maken in de overgang naar andere eiwitbronnen. We willen tenslotte de duurzame snackrevolutie leiden. Dus maken we altijd lekkere snacks, ook voor de planeet.

Naast de pijler Beter voor de planeet, doen we dit ook door te werken aan drie andere pijlers: