Beter voor jou

Simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We moeten het steeds een stapje beter doen, ook voor onze medewerkers. We zijn trots op alle medewerkers die zich elke dag opnieuw inzetten voor dit prachtige bedrijf. Daarom bouwen we samen verder aan een prettige werkomgeving: (psychologische) veiligheid, vitaliteit, betrokkenheid en inclusiviteit staan bij ons centraal.

Veiligheid

De basisregel is dat alleen daar wordt gewerkt waar het veilig is, ‘niets wat we hier doen is het waard om gewond voor te raken’. Hiervoor hanteren we het meest moderne veiligheidsprogramma, KES (Key Elements of Safety). We leggen hierbij de focus op het implementeren van cruciale veiligheidselementen, waaronder training, proactieve controles en grondige incidentevaluaties. Elk jaar vindt een controle plaats, zodat we kunnen bijsturen waar nodig. We hebben de ambitie om in 2025 (t.o.v. 2021) 80% minder ongevallen te registeren. Registratie doen we via Total recordable incident rate (TRIR). Dit is een maatstaf voor arbeidsgezondheid en -veiligheid op basis van het aantal gemelde veiligheidsincidenten in verhouding tot het aantal aanwezige werknemers en het aantal gewerkte uren. We streven naar 0 (bedrijfs)ongevallen.

Afbeelding
Medewerkers Van Geloven

Vitaliteit

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich energiek en gemotiveerd voelen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Als medewerkers zich zowel lichamelijk als mentaal fit voeten draagt dat bij aan een goede werksfeer. Onze vitaliteitskalender brengt verschillende onderwerpen rondom vitaliteit onder de aandacht. We hebben de ambitie om deze kalender ieder jaar uit te breiden met 2 concrete acties. Zo hebben we in 2022 een aantal webinars georganiseerd gericht op drank,- drugs en medicijngebruik en hebben we een uitbreiding op onze fietsregeling doorgevoerd.

Betrokkenheid

Wij geloven in succesvol zijn via betrokken medewerkers. Betrokken medewerkers die samenwerken binnen onze kernwaarden verbinding, verbetering en verantwoordelijkheid. Ze voelen zich verbonden met ons bedrijf en onze doelen. Wij monitoren de betrokkenheid van onze medewerkers jaarlijks via ons medewerkersbetrokkenheidsonderzoek ‘Our Voice’. In 2023 was onze betrokkenheid 70 (t.o.v 65 in 2022 en 61 en 2021). Deze stijging komt door een hogere score op vragen die te maken hebben met:

  • Vertrouwen
  • Cultuur en kernwaarden
  • Gezondheid en welzijn
  • Communicatie 

Onderwerpen die te maken hebben met technologie en diversiteit & inclusiviteit kunnen verbeterd worden en daar gaan we de komende tijd verder mee aan de slag. Zo bouwen we verder aan die prettige werkomgeving.

We streven naar een medewerkersbetrokkenheid van >85

Inclusiviteit

Betrokken medewerkers kunnen zichzelf zijn en voelen zich veilig om zich te uiten (psychologische veiligheid), bijvoorbeeld om feedback te geven of om veiligheidsissues aan te kaarten. Om daar te komen stimuleren we diversiteit in teams en creëren we een omgeving waar iedere medewerker zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Om dit mogelijk te maken is er focus op Diversiteit en Inclusiviteit.

Respect voor elkaar staat centraal. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We hebben een meerjarenplan op Diversiteit en Inclusiviteit, met daarin onder andere trainingen waar gesproken wordt over en hoe hiermee om te gaan. Ook geven we aandacht aan bijvoorbeeld cultuurverschillen. Als het gaat om inclusiviteit vinden we het belangrijk om oog voor elkaar te hebben en te streven naar onderlinge verbondenheid.

Onderdeel zijn van deze lekkere werkplek?

Over zes verschillende locaties verspreid bouwen wij met zo’n 1500 collega’s samen aan Van Geloven. Van alle verkochte snacks in Nederland wordt 70% geproduceerd in een van onze fabrieken en om dit waar te kunnen blijven maken zijn we bijna altijd op zoek naar nieuwe collega’s!

Bekijk onze vacatures

Wat betekent “Altijd lekker, steeds beter”?

Beter voor jou is onderdeel van het MVO beleid van Van Geloven: altijd lekker, steeds beter.

Altijd lekker is wat onze klanten van ons gewend zijn. Gewoon, omdat de smaaksensatie boven alles gaat, áltijd. In alles wat we doen staan we voor kwaliteit. We zijn niet voor niets marktleider, want we zijn gewoon de lekkerste. Maar simpelweg ‘de lekkerste’ zijn gaat niet meer. We moeten het steeds stapje beter doen, duurzamere snacks zijn nodig. Met onze positie als snackuitvinder moeten we het verschil maken in de overgang naar andere eiwitbronnen. We willen tenslotte de duurzame snackrevolutie leiden. Dus maken we altijd lekkere snacks, ook voor de planeet.

Naast de pijler Beter voor jou, doen we dit ook door te werken aan drie andere pijlers: