Meer marge met je favoriete frituursnacks?

Ondernemen Premiumization Fastservice Horeca
Als cafetaria of horeca-uitbater zoek je voortdurend naar nieuwe manieren om je marge te vergroten en je zaak rendabel te houden. Uiteraard kan je dat realiseren door ingrijpende investeringen en/of besparingen, maar vaak schuilt die extra marge in een heel klein beetje extra moeite. We leggen het je graag uit.
Meer marge met frituursnacks - Bereken je voordeel met de recepten margetool van Snack Extra

Veel ondernemers zoeken extra marge door ingrijpende beslissingen te nemen. Ze gooien hun concept om, proberen meer zitplaatsen te creëren of starten met nieuwe inkomstenstromen zoals thuisbezorging. Vaak heel logisch, maar deze veranderingen vereisen veel tijd, kapitaal en energie. Bovendien ben je nooit zeker dat alle inspanningen ook effectief leiden tot meer omzet.

Creëer toegevoegde waarde met eenvoudige recepten

Je kan het ook over een andere boeg gooien, en je extra rendement zoeken in kleine stappen. De zogenaamde marginal gains. Door iets extra toe te voegen aan je snacks, kan je voor meer marge zorgen. Dat kan bijvoorbeeld door sauzen toe te voegen of beerpairing combo-deals op je kaart te zetten.

"Als je extra waarde toevoegt aan een gerecht, kan je er ook extra waarde uithalen."

Je kan nog een stap verder gaan. Tover je favoriete frituursnacks om in kleine gerechten, waar je meer voor kan vragen. Je hoeft heus niet al je kookkunsten boven te halen, het volstaat dikwijls om een broodje, slaatje, extra toppings en/of sausje toe te voegen. Die handelingen doe je, terwijl je snack aan het bakken is. Zo wordt je wachttijd nuttig besteed en zorg je niet voor extra kosten.

Afbeelding
Loaded Asian frikandog

Wist je trouwens dat bijna alle recepten op de onze website bereid kunnen worden tijdens de baktijden van onze snacks? Probeer het gerust zelf uit met:

Nog niet helemaal overtuigd? Hier is een eenvoudig voorbeeld:

  • Stel, een frikandel kost je gemiddeld €0,50.
  • Je verkoopt de frikandel aan €1,75, dat levert je een marge op van €1,25 (of 2,5x de aankoopprijs).
  • Stel nu dat je een lekkere frikandog op je menukaart zet. De extra ingrediënten - broodje, sla-mix, sausje - kosten je nog eens €1,00
  • Je verkoopt je frikandog aan €4,95, met een totale marge van €3,45 (of 2,3x de inkooprijs).
  • De €1,00 die je extra hebt geïnvesteerd, levert je met andere woorden €2,30 extra op.

Het principe is dus eenvoudig: je hebt een beperkte meerkost door iets toe te voegen, maar de uiteindelijke verkoopprijs ligt veel hoger. Zo zorg je op een slimme manier, met weinig extra moeite voor meer rendement. Hoeveel meer? Dat kan je berekenen op onze website dankzij de Recepten Margetool van Snack Extra.

De Recepten Margetool van Snack Extra

Het is je misschien al opgevallen als je één van de recepten op onze website bekijkt. Onderaan elk recept kan je de extra marge van het recept berekenen met een handig hulpmiddel.

Afbeelding
Snack Extra | Recepten margetool

De Recepten Margetool van Snack Extra oogt eenvoudig, en dat is het ook voor jou. Maar vergis je niet, er zit meer achter dan je denkt. We vragen jou enkel naar je verkoopprijs van de snack, en wat je zou vragen voor het recept. Met die informatie gaan we aan de slag. De tool gebruikt een uitgebreide databank aan prijs-informatie, zo worden de gemiddelde inkoopprijzen van elk ingrediënt uit het recept in rekening gebracht. Aan de hand van jouw verkoopprijzen en de inkoopprijzen van alle ingrediënten, berekenen we vervolgens de extra marge die het recept jou kan opleveren.

Afbeelding
Snack Extra | Bereken jouw marge met de Recepten rekentool

Het eindresultaat is een percentage. We laten je zien hoeveel meer marge dit recept jou kan opleveren, op basis van jouw verkoopprijzen.

Je krijgt al een resultaat te zien, vanaf het recept je 1% meer marge oplevert. Hou er echter rekening mee dat vanaf 30% meer marge, het echt interessant wordt om het gerecht op jouw menukaart aan te bieden.

Krijg je geen resultaat te zien? Dan levert het gerecht je geen extra marge op, op basis van de cijfers die je hebt ingegeven. Kijk dus zeker nog eens na of die cijfers kloppen. Wellicht kan je ook net iets meer vragen voor het recept, om zo voor dat extra rendement te zorgen.

Afbeelding
Snack Extra | Marge Snacks

Ben je tevreden met het resultaat? Of net helemaal niet? Laat het ons dan vooral weten door op één van de duimpjes te klikken onder de margetool. Op basis van jouw feedback kunnen we de formules verfijnen en voor betere, realistische resultaten zorgen.

Snack Extra, extra veel voordelen voor horeca & cafetaria’s

Om het eindresultaat van de Recepten Margetool te bekijken, moet je aanmelden met je Snack Extra-login. Het is slechts één van de vele voordelen die je helpen om jouw zaak nog makkelijker én eenvoudiger te runnen. Naast deze tool, vind je er ook exclusieve acties op je favoriete snacks, concrete tips & inzichten en andere, handige hulpmiddelen, zoals de gratis beeldbank. We leggen hier alle troeven van Snack Extra voor je uit

Heb je nog geen Snack Extra-login? Je kan je account hier aanvragen.

Meld je aan