23 artikelen gevonden

Bereidingstips voor vegetarische frituursnacks: waar moet je op letten?

We zien het steeds vaker: vegetarische varianten van populaire frituursnacks. Niet zo gek, de vraag naar vegetarische snacks blijft namelijk stijgen. Heb jij al voldoende vegetarische opties op je menukaart staan? Of twijfel je of de keuken deze extra opties wel aan kan? Nergens voor nodig! Wij leggen je graag uit dat je voor het aanbieden van vegetarische snacks niet je hele keuken hoeft om te gooien of extra personeel moet aannemen.

Verleid je gasten met heerlijke loaded snacks

Je kan er niet omheen, loaded fries en ‘over the top’ burgers zijn niet meer weg te denken van de meeste menukaarten. Maar op het gebied van ‘loaded snacks’ is nog een wereld te winnen. Ga creatief aan de slag met je favoriete frituursnacks en maak van die frikandel, kroket of kipkorn het nieuwe uithangbord van je zaak. Want wie ‘loaded snacks’ op de kaart zet, kan (nieuwe) gasten verleiden, verrassen én meer marge pakken.

‘De Vega King trofee zet ik op de counter’

Om te weten of hij goed bezig was met het aandeel vegetarische snacks, deed Marc Greijn, eigenaar van cafetaria Restaria in Maasbree, mee met de Vega Scan. Het leverde hem een Vega King Trofee op. ‘Die gaat op de counter straks.’

Vega Scan bevestigt: PlazaGennep is goed bezig

Maar liefst een derde van het assortiment snacks bij cafetaria PlazaGennep bestaat uit vegetarisch. Niet zo gek dus dat de zaak onlangs de Vega King 2022 trofee won. ‘Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn.’

“Veel vraag naar vega”

Toen Pascal Boeren in december 2020 als bedrijfsleider aan de slag ging bij de eerste vestiging van Family Breda, zette hij een paar vegetarische snacks op de kaart. Voor de liefhebber. Amper anderhalf jaar later is dat assortiment flink uitgebreid, ook voor de gasten van zijn tweede zaak. “Ik ontdekte al snel dat er veel vraag was naar vega.”

“Vega is een must”

Midden in een lockdown een snackbar openen? Dat doe je alleen als je weet dat je iets unieks te bieden hebt. Met verse friet, huisgemaakte sauzen en een breed assortiment snacks van topkwaliteit vulden de eigenaren van Frietje Looijmans een gat in de markt. Een uitgekiend vegetarisch aanbod hoort daarbij.