Upselling geeft snackomzet van terras Steakhouse Amadeus een extra boost

Ruim 200 man kan Arno van den Borden kwijt op het terras van zijn zaak Steakhouse Amadeus in Ede. Zodra het weer het toelaat, stroomt de plek vol met fietsers, vakantiegangers en locals. De snacks van Van Geloven zorgen voor nog meer vrolijkheid op het terras.
Upselling geeft snackomzet van terras Steakhouse Amadeus een extra boost

Steakhouse Amadeus is een restaurant met een grote historie in Ede. Het bedrijf bestaat al 35 jaar en zit sinds vijftien jaar op de huidige locatie in het bosrijke gebied buiten de stad. Ondernemer Arno van den Borden is sinds zesenhalf jaar de eigenaar van de zaak. Het steakhouse is geheel in Amerikaanse sferen ingericht, met onder andere foto’s van Hollywoodhelden aan de muur. Op het terras verwelkomt een grote replica van het Vrijheidsbeeld de gasten. “In het voorjaar en de zomer ontvangen we veel wandelaars, fietsers, nationale en internationale vakantievierders op het terras,” vertelt de ondernemer. Het terras is een echte trekpleister. “Mooi weer maakt bij ons een groot verschil voor de drukte. Er is dan veel meer reuring in de omgeving. Veel mensen passeren dan toevallig onze zaak en waaien even langs voor een hapje en drankje.”        

Afbeelding
Xandrion beeld 16

 

Echte traktatie

Terrasgasten bestellen anders dan gasten binnen, vertelt Van den Borden: “Vooral de kleine items op het menu zijn populair buiten. Goede snacks zijn dus een must.” De ondernemer kiest zijn snacks dan ook bewust. “De bitterballen zijn – net als de kroketten trouwens – van De Bourgondiër: mooi robuuste, grove bitterballen met een heerlijke ragout. Mosterd en een biertje ernaast; een betere traktatie na een lange fietstocht bestaat niet.” Ook de Borrelmaatjes® staan op de kaart, als ‘gemengde hapjes’. Die gaan net als de bitterballen als een speer, aldus de ondernemer. “Snacks verhogen de sfeer op het terras. Gasten worden er vrolijk van. En voor ons is het een mooie en eenvoudige manier om hun tegemoet te komen én natuurlijk onze omzet te verhogen.”

Afbeelding
Xandrion beeld 18

 

Extra boost

Ook met het terugdringen van waste brengt Van den Borden zijn omzet omhoog: “We gebruiken tegenwoordig deels dezelfde ingrediënten voor lunch en diner. Dat scheelt in inkoop en verspilling.” Verder probeert de ondernemer met upselling zijn snackomzet een extra boost te geven: “Als gasten op het terras een biertje of wijntje bestellen, vraag ik vaak of ze er een portie lekkere bitterballen bij willen. Dat stimuleert, is mijn ervaring. Ik spoor mijn medewerkers ook altijd aan om de snacks onder de aandacht te brengen. Mijn tip voor andere ondernemers is dan ook: maak werk van upselling. Het werkt écht.”