22 artikelen gevonden

Energiezuinig ondernemen in de cafetaria

Met de hogere energiekosten en met het oog op de klimaatdoelstellingen is energiezuinig ondernemen nóg belangrijker geworden. Martijn Stallinga, eigenaar van Super Snack in Monster, vertelt hoe hij zijn cafetaria stap voor stap verduurzaamt. “Je moet niet investeren om het investeren. Het moet qua energiezuinigheid ook wel echt iets opleveren. Dus reken eerst uit of het de investering waard is”, redeneert Martijn Stallinga.

Van Dobben croquetten ‘echt een traktatie’

Bij dagzaak The Square in Haarlem houden ze wel van gerechten met een twist. Zo hebben ze in plaats van de rundcroquet gekozen voor de kalfscroquetten van Van Dobben. Die dan trouwens wel weer lekker rechttoe rechtaan worden geserveerd. “Dan komen ze het best tot hun recht.”

Van Dobben croquetten zonder poespas bij De Nieuwe RAI

Bij de no-nonsense zaak De Nieuwe RAI in Amsterdam draait het om kwaliteit en gezelligheid. De Van Dobben croquetten worden er geserveerd zoals de eigenaresse ze het lekkerst vindt: op een wit bolletje met échte roomboter en een flinke dot mosterd.

Welk bier past bij welke snack? De favoriete beerpairings van Ivo Thijssen

Een heerlijke portie bitterballen, je favoriete kroket op brood… het smaakt altijd, maar wat drink je daar nu bij? Wij vroegen bierexpert Ivo Thijssen naar zijn favoriete beerpairings met enkele toppers uit ons assortiment.

Terrastips van BRASA-eigenaar Arwin Versteyne, winnaar Terras Top 100

Waar vind je het beste terras van Nederland? Vorig jaar was dat BRASA aan de Koemarkt in Purmerend. Eigenaar Arwin Versteyne en zijn team maakten vooral veel indruk met de gastvrijheid, producten en comfort. Wat is zijn geheim? En welke tips heeft hij voor andere ondernemers?

‘Snacks die opvallen, dat trekt aan’

Bij eetcafé De Bourgondiër in Garderen komen gasten voor de informele sfeer, de natuur en de lekkere bittergarnituur. Vooral zomers weten vaste gasten en toeristen massaal het vernieuwde terras aan het Speulderbos te vinden.