Tips voor een top terrasseizoen

Heerlijk genieten op een zonnig terras. Jouw gasten genieten er ongetwijfeld van. Maar ook veel cafetaria- en horecaondernemers hebben kijken uit naar de eerste zonnestralen.

Het terrasseizoen is populairder én belangrijker dan ooit. Een goed seizoen kan je hele jaar maken. Je vergroot tijdelijk de capaciteit van je zaak, je creëert nieuwe eetmomenten en wellicht pak je ook uit met nieuwe gerechten en producten.

Maar een terras laten renderen is niet altijd even eenvoudig. Er komt heel wat voorbereiding, planning en rekenwerk bij kijken. Daarom helpen we jou op deze pagina graag op weg met handige tips, originele ideeën en smakelijke recepten. Zo ga ook jij, een succesvol terrasseizoen tegemoet.

De beste lunch- en borrelsnacks voor op het terras

Hoe verleid je jouw gasten om langer te blijven zitten? Een portie bitterballen bij het bier of een kroket op ambachtelijk brood, doet vaak wonderen.

Een goed uitgedachte borrelkaart is dus één van de sleutels tot een succesvol terras. Zoek je naar de juiste snacks voor op jouw borrelkaart? Dan ben je bij Van Geloven aan het juiste adres. Bij ons vind je het meest complete aanbod voor cafetaria’s en horecazaken. Van klassiekers zoals bitterballen en kroketten tot nieuwe smaakmakers zoals de Nacho Cheese bites van Mora en meer dan 30 vegetarische snacks. Met onze mini snacks zoals de Borrelmaatjes leuk je dan weer jouw borrelplanken op zonder extra investering.

Heb je hulp nodig om te kiezen? We zetten graag de beste lunch- en borrelsnacks voor het terras op een rijtje.  

Afbeelding
Borrel snacks FB

Succesverhalen van ondernemers

De toppers van het terrasseizoen

Mini snacks geven je meer mogelijkheden. De kleine hapjes zijn ideaal op een borrelplank, als extraatje of zelfs om te gebruiken in een origineel recept. Ga je graag zelf aan de slag met mini’s? Bekijk dan zeker deze twee toppers uit ons assortiment.

Afbeelding
rendabel terras

Ga aan de slag met deze ideeën voor een rendabel horeca terras

Een goede terraskaart is belangrijk, maar er is natuurlijk meer nodig voor een top terrasseizoen. Breng je jouw zaak gewoon naar het terras? Of ga je toch voor een uniek concept? We delen graag enkele ideeën voor een rendabel horeca terras die je helpen bij een goede voorbereiding en een vlotte bediening.

Naast een goede voorbereiding, is beleving alles op je terras. Vergeet dus zeker de aankleding niet uit het oog. Wist je dat je op Van Geloven kan rekenen voor originele promotieartikelen om je terras aan te kleden zoals serveerplanken en -schalen, menukaarthouders en nog veel meer. Je ontdekt het allemaal in onze webshop.

Op zoek naar meer ideeën?

Heerlijke recepten voor op jouw terras!

Wil je jouw gasten tijdens het terrasseizoen extra verrassen? Laat je dan inspireren door deze heerlijke lunch- en borrelplankrecepten. Op onze website vind je gegarandeerd de nieuwe margemaker van jouw terraskaart.

Beerpairing met borrelsnacks

Niets lekkerder op een terras, dan een biertje. Daar hoort natuurlijk een heerlijke borrelsnack bij. Maar niet elke snack, past bij elk bier. Door het juiste bier met de juiste snack te combineren, komen de smaken nog beter tot hun recht. Het is een bewezen succesformule die je flink wat kan opleveren! Maak als ondernemer dus werk van je beerpairing, je zal er snel de vruchten van plukken. We geven je hier een spoedcursus beerpairing